Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Oudega (W) c.a.
 
 
Visie en Missie Visie en Missie

Visie

Onze gemeente leeft uit de opdracht die wij van onze Heer Jezus Christus hebben gekregen om zijn boodschap van geloof, hoop en liefde handen en voeten te geven in deze tijd. Deze boodschap vieren we in de eredienst en leren we bij het werk van vorming en toerusting. Vanuit deze boodschap zien wij dienend en delend om naar elkaar als gemeenteleden, maar ook naar andere mensen, die de Heer op onze weg brengt.

Missie

Wij willen het Goede Nieuws nu en in de toekomst blijven vieren en delen met elkaar. Onze kinderen en jongeren willen wij voorleven en vertellen dat geloof, hoop en liefde een basis voor hun leven zijn. Ook in onze dorpen en in de wereld om ons heen willen wij uitstralen, dat de Boodschap nog altijd actueel is. Dat willen wij onder meer doen door het geven van aandacht en hulp aan mensen die dat nodig hebben, of zij nu dichtbij in onze eigen dorpen wonen, of verder weg, of elders op de wereld. We willen onze missie op een authentieke, informele, spontane en muzikale wijze vorm geven. Daarbij willen we niet uit het oog verliezen wat de kerk van alle eeuwen ons vandaag te zeggen heeft, maar ook willen we een open oog hebben voor nieuwe en andere vormen van geloven.

In ons nieuwe beleidsplan 2014 - 2018 kunt u lezen hoe wij dit samen met de gemeente proberen te realiseren.

terug
 
 
 
 

Ankertsjerke - 4e zondag 40 dagentijd
datum en tijdstip 31-03-2019 om 09:30 uur
meer details

 
Kerkdienst gemist?
kerkdienst gemist


 

 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.