Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Oudega (W) c.a.
 
 
Jeugddiensten

Jeugddiensten

Kindernevendienst/Tienerdienst

Iedere zondagochtend tijdens de kerkdienst vieren de kinderen van 4 - 12 jaar hun eigen dienst: de Kindernevendienst

De kinderen gaan samen met hun ouders naar de kerk en vertrekken voor de schriftlezingen naar hun eigen ruimte in It Beaken. De kinderen nemen dan zelf een lichtje mee, dat verwijst naar het licht van de Paaskaars. Er wordt gewerkt met de methode “Kind op Zondag”. Deze methode volgt het leesrooster van de Eredienst. Zo horen de kinderen in hun dienst dus dezelfde bijbellezing als in kerk, of een verhaal wat hierop toegepast is. Daarna wordt over het verhaal nagepraat, een leuk knutselwerkje gemaakt of een spel gedaan. Aan het eind van de Eredienst komen de kinderen weer terug in de kerk.

Naast de gewone diensten zijn er in de 40-dagentijd en tijdens Advent speciale projecten. De projecten hebben een vaste plek in de Eredienst. Ook wordt er ieder jaar voor en door de kinderen van groep 8 een afscheidsdienst georganiseerd.

De kindernevendienst wordt geleid door vrijwilligers uit de gemeente, die het leuk vinden om samen met de kinderen met het geloof bezig te zijn.
 
Elke laatste zondag van de maand is er Tienerdienst. Dit betreft de jeugd van groep 7 van de basisschool t/m de jeugd van het voortgezet onderwijs t/m 14 jaar. Er wordt gewerkt met een eigen viering en liturgie.

In Wolsum is er eens in de veertien dagen Kinderkerk in de periode van oktober t/m Pasen. Ook hier wordt de methode Kind op Zondag gebruikt. De kinderen zijn het hele uur in het Wilsumshús.

Spiritdiensten

Zo'n vier keer per jaar wordt er een Spiritdienst georganiseerd door jongeren tussen de 14 en 35 jaar, waarin een actueel thema centraal staat. Tijdens deze dienst wordt een collecte gehouden. De opbrengst van deze collecte is voor een meisje uit De Filippijnen, die wij ondersteunen via Compassion. Haar naam is Corrine. Zij voeren ook een briefwisseling met haar en haar familie.


 

terug
 
 
 
 

Ankertsjerke
datum en tijdstip 19-01-2020 om 09:30 uur
meer details

Ankertsjerke
datum en tijdstip 26-01-2020 om 09:30 uur
meer details

Ankertsjerke - Viering Heilig Avondmaal
datum en tijdstip 02-02-2020 om 09:30 uur
meer details

Ankertsjerke
datum en tijdstip 09-02-2020 om 09:30 uur
meer details

 
Kerkdienst gemist?
kerkdienst gemist


 

 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.