Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Oudega (W) c.a.
 
 
Groentetuin Groentetuin

Toen het voetbalveld in 1984 verplaatst werd naar sportcomplex/multifunctioneel centrum “it Joo”, heeft de diaconie een nieuwe bestemming gezocht voor de grond, die hun eigendom is. Een gedeelte van de grond werd gereedgemaakt voor volkstuinen, het resterende stuk en het trainingsveld werd schapenweide. Dit is later aan de gemeente verkocht. Eerst was er veel vraag om zelf een stukje groentetuin te huren. Het beheer berust bij een 3-man tellende commissie. Na verloop van tijd kwam er toch weer een gedeelte braak te liggen door te weinig animo.

Naar aanleiding van een televisieprogramma, waarin men zag hoe een diaconie groenten verbouwde voor de minima, ontstond ook hier het plan, om op deze manier iets te doen op de braak liggende grond. Er kwam een diaconaal project, om groente en aardappels te verbouwen voor stichting De Schuilplaats in Sneek. Met een groep vrijwilligers wordt er gezaaid, geplant, onkruid gewied en geoogst. Momenteel gaat de opbrengst naar de Voedselbank in Sneek.

In 2015 is de groentetuin opgehoogd en voorzien van nieuwe teelaarde, aangezien er door hevige regenval voortdurend delen onder water kwamen te staan.

terug
 
 
 
 

Ankertsjerke - 3e Adventszondag
datum en tijdstip 15-12-2019 om
M.m.v. Sjongersnochtmeer details

Ankertsjerke - 4e Adventszondag
datum en tijdstip 22-12-2019 om 09:30 uur
meer details

Kinderkerstfeest Ankertsjerke
datum en tijdstip 24-12-2019 om 19:00 uur
meer details

Kerstnachtdienst
datum en tijdstip 24-12-2019 om 22:00 uur
m.m.v. Garmoniyameer details

 
Kerkdienst gemist?
kerkdienst gemist


 

 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.