Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Oudega (W) c.a.
 
 
Groentetuin Groentetuin

Toen het voetbalveld in 1984 verplaatst werd naar sportcomplex/multifunctioneel centrum “it Joo”, heeft de diaconie een nieuwe bestemming gezocht voor de grond, die hun eigendom is. Een gedeelte van de grond werd gereedgemaakt voor volkstuinen, het resterende stuk en het trainingsveld werd schapenweide. Dit is later aan de gemeente verkocht. Eerst was er veel vraag om zelf een stukje groentetuin te huren. Het beheer berust bij een 3-man tellende commissie. Na verloop van tijd kwam er toch weer een gedeelte braak te liggen door te weinig animo.

Naar aanleiding van een televisieprogramma, waarin men zag hoe een diaconie groenten verbouwde voor de minima, ontstond ook hier het plan, om op deze manier iets te doen op de braak liggende grond. Er kwam een diaconaal project, om groente en aardappels te verbouwen voor stichting De Schuilplaats in Sneek. Met een groep vrijwilligers wordt er gezaaid, geplant, onkruid gewied en geoogst. Momenteel gaat de opbrengst naar de Voedselbank in Sneek.

In 2015 is de groentetuin opgehoogd en voorzien van nieuwe teelaarde, aangezien er door hevige regenval voortdurend delen onder water kwamen te staan.

terug
 
 
 
 

Ankertsjerke
datum en tijdstip 19-01-2020 om 09:30 uur
meer details

Ankertsjerke
datum en tijdstip 26-01-2020 om 09:30 uur
meer details

Ankertsjerke - Viering Heilig Avondmaal
datum en tijdstip 02-02-2020 om 09:30 uur
meer details

Ankertsjerke
datum en tijdstip 09-02-2020 om 09:30 uur
meer details

 
Kerkdienst gemist?
kerkdienst gemist


 

 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.