Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Oudega (W) c.a.
 
 
Doop

Doop

Je kunt kiezen om je kind in de Protestantse Gemeente van Oudega (SWF) ca. te laten dopen. Ook kun je zelf gedoopt worden in één van de drie kerkgebouwen (Ankertsjerke, Sandfirden of Pancratiuskerk) van onze gemeente.
 Doopdienst voorbereiden

Het is vaak mogelijk in het kerkgebouw van je keuze met de predikant van onze gemeente een doopdienst voor te bereiden en te vieren.  Als je overweegt je kind of jezelf in de kerk te laten dopen, maar dat nog niet zeker weet en je niet zelf betrokken bent bij een kerk kun je beginnen met een vrijblijvend gesprek met onze predikant.

Gesprekken

Heb je een keuze gemaakt voor een kerk dan volgt vaak eerst een kennismakingsgesprek met de predikant en vervolgens een doopgesprek over de achtergrond en betekenis van de doop en de reden waarom je kiest voor de doop. Ook de invulling van de doopdienst gaat in overleg met de predikant. Samen met hem of haar kijk je naar passende liederen en teksten.

Doopjurk

Een dopeling kan witte doopkleding dragen, de kleur wit verwijst naar het nieuwe begin en naar het licht, maar dit is niet verplicht.

Doopkaars

Dopelingen krijgen na hun doop een doopkaars mee, aangestoken aan de paaskaars in de kerk. Deze kun je elk jaar branden op de dag van je doop of als er hoogte- of dieptepunten zijn in je leven. Na de doop ontvangt de dopeling eveneens een schriftelijke bevestiging van de doop in de vorm van een doopkaart.

Er zijn geen kosten verbonden aan een doopviering. De kerk verwelkomt een nieuwe dopeling graag en van harte!

terug
 
 
 
 

Ankertsjerke
datum en tijdstip 19-01-2020 om 09:30 uur
meer details

Ankertsjerke
datum en tijdstip 26-01-2020 om 09:30 uur
meer details

Ankertsjerke - Viering Heilig Avondmaal
datum en tijdstip 02-02-2020 om 09:30 uur
meer details

Ankertsjerke
datum en tijdstip 09-02-2020 om 09:30 uur
meer details

 
Kerkdienst gemist?
kerkdienst gemist


 

 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.