Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Oudega (W) c.a.
 
 
De Bijbel, ook voor tieners

De Bijbel, ook voor tieners

De Bijbel, ook voor tieners
Willem de Vink – schrijver, tekenaar, spreker en bekend van Jong en Vrij – hervertelt de Bijbel voor een tienerpubliek. Hij heeft een selectie van 250 verhalen uit de Bijbel genomen, die hij inderdaad op een spannende en toegankelijke manier herschrijft. Bijvoorbeeld: ‘Er heerst een vreemde stilte rondom Jericho, alsof de stad haar adem inhoudt. De koning heeft de poorten laten sluiten. Iedereen is bang voor het volk dat bij de rivier gelegerd is. Dan klinkt er gerommel in de verte als aanhoudend onweer.’ Of: ‘Meneer Paniek’ noemen ze Jeremia. Niemand wil naar zijn waarschuwingen luisteren – die zijn zo afschuwelijk. Stel je voor: Jeruzalem met de grond gelijk gemaakt, dat kan niet waar zijn.

In zijn voorwoord meldt De Vink duidelijk dat ‘het boek dat je nu in handen hebt niet kan tippen aan de echte Bijbel’, maar dat het ‘kan helpen om die beter te begrijpen’. In dat laatste is hij geslaagd. Wie de Tienerbijbel openslaat denkt even met een kinderbijbel te maken te hebben, maar al snel blijkt dat de verhaaltrant dieper gaat dan die van kinderbijbels. De Vink slaagt erin om abstracte begrippen als genade of rechtvaardigheid inzichtelijk te maken. De Vink lardeert de verhalen ook met encyclopedische kadertekstjes over bijvoorbeeld de sjofar, over andere geschiedenisbronnen (de val van Jeruzalem in 609 v.Chr.) of over kernelementen uit de (joods-)christelijke traditie als de duif of het koninkrijk van God.

Hij speelt ook handig in op de tegenwoordige hang die tieners hebben naar mysterie en fantasy. In de tekeningen zijn ‘verborgen boodschappen’ verwerkt, die de grote lijn van de Bijbel, het heilsplan van God, verklaren. Meer informatie over deze bijbel kun je vinden op http://www.tienerbijbel.nl/
 

terug
 
 
 
 

Ankertsjerke
datum en tijdstip 19-01-2020 om 09:30 uur
meer details

Ankertsjerke
datum en tijdstip 26-01-2020 om 09:30 uur
meer details

Ankertsjerke - Viering Heilig Avondmaal
datum en tijdstip 02-02-2020 om 09:30 uur
meer details

Ankertsjerke
datum en tijdstip 09-02-2020 om 09:30 uur
meer details

 
Kerkdienst gemist?
kerkdienst gemist


 

 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.